Αναζήτηση:
 
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
GUNET.gr
ects-ds
Erasmus-DS-ECTS
Diploma Supplement


 
 
Σχολές και Τμήματα
 
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (Καρδίτσα) > Στοιχεία και ανακοινώσεις Τμήματος

Γενικά για το Τμήμα
  Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ανήκει στο Παράρτημα Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας.

Στεγάζεται σε κτιριακό συγκρότημα εμβαδού 2770 τ.μ. το οποίο διατέθηκε από το Δήμο Καρδίτσας και θα παραδοθεί πλήρως ανακατασκευασμένο για τις ανάγκες του νέου Τμήματος. Γειτνιάζει με τα άλλα Τμήματα του ΤΕΙ Καρδίτσας και τις υπάρχουσες υποδομές τους (βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο εκδηλώσεων, εστιατόριο, σπουδαστική εστία).

Εκπαίδευση: Τα πρώτα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.) του Τμήματος θα προέρχονται από όλες τις επιμέρους γνωστικές περιοχές της Τεχνολογίας Τροφίμων (Χημεία Τροφίμων, Μικροβιολογία Τροφίμων, Επεξεργασία Τροφίμων, Διατροφή, εξειδικευμένοι κλάδοι της Τεχνολογίας Τροφίμων), ώστε με τη ερευνητική και διδακτική τους δραστηριότητα να αναπτυχθούν στο μέγιστο βαθμό όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Τα μέλη Ε.Π. του Τμήματος έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων και της Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων θα επεκτείνουν τις συνεργασίες του Τμήματος με την βιομηχανία και τους επαγγελματικούς φορείς που ενεργοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Οι παραπάνω δραστηριότητες θα οδηγήσουν στην άμεση ένταξη των αποφοίτων στην αγορά εργασίας και την καλύτερη προσέγγιση του επιχειρησιακού και κοινωνικού χώρου.

Απαιτήσεις εισαγωγής: Με Απολυτήριο Λυκείου και εξετάσεις ή Απολυτήριο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ποσοστό εισαγωγής 10%) και εξετάσεις.

Διάρκεια των σπουδών: Η κανονική διάρκεια των σπουδών είναι 4 έτη συμπεριλαμβανομένων της πτυχιακής εργασίας και της πρακτικής άσκησης (6 μήνες). Συνολικός Φόρτος Εργασίας: 6.000 ώρες.

Μεταπτυχιακά προγράμματα και δραστηριότητες: Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων αναμένεται να συμμετάσχει σε μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΕΙ Λάρισας σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού.

Παράλληλα θα υπάρξουν διεθνείς συνεργασίες στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (SOCRATES) ώστε να πραγματοποιούνται ανταλλαγές σπουδαστών, για την ολοκλήρωση μέρους της πρακτικής τους άσκησης (3 μήνες).


Οδηγoί Σπουδών/Επαγγέλματος Τμήματος
  Η εκπόνηση των Οδηγών Επαγγελμάτων έγινε στα πλαίσια του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΠΕΑΕΚ-ΙΙ) - Πράξη: «Γραφεία Διασύνδεσης Ανώτατης Εκπαίδευσης». Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.

Συντονισμός Δράσης: Οριζόντια Δράση Γραφείων Διασύνδεσης Ελληνικών Τ.Ε.Ι. / Γραφείο Διασύνδεσης Τ.Ε.Ι. Λάρισας


Στοιχεία Επικοινωνίας
 

Πρόεδρος: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΝΟΥΡΑΣ τηλ: 24410 64782

Γραμματέας: Τσάτσος Αναστάσιος  Τηλ 24410 64780, FAX 24410 64781, E-Mail secry-food@teilar.gr

Σπουδαστικά Θέματα: Ελληνικάκης Μιχάλης, Τηλ 24410 64787

Διεύθυνση: Τέρμα Ν. Τεμπονέρα, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα

Γενικές πληροφορίες Σπουδών

 


Ανακοινώσεις τμήματος
21/03/2019 ΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ -
20/03/2019 ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΘΕΩΡΙΑ - ΤΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ
20/03/2019 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ - ΕΥΔΟΞΟΣ
20/03/2019 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Ε.Ε. 2018-2019
15/03/2019 ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
15/03/2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
14/03/2019 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
13/03/2019 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ
12/03/2019 ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΘΕΩΡΙΑ - ΤΡΙΤΗ
12/03/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΠΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
12/03/2019 ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΕΣΠΑ - ΛΗΞΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
12/03/2019 ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ - ΟΑΕΔ
12/03/2019 ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ - ΟΑΕΔ -- ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΡΕΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
07/03/2019 ΕΠΕΙΓΟΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΕΝΑΡΞΗ 10:15
06/03/2019 ΜΑΘΗΜΑΤΑ κ. ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
06/03/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ
05/03/2019 ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΛΙΠΩΝ & ΕΛΑΙΩΝ - ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
05/03/2019 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ
28/02/2019 ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
28/02/2019 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ - ΚΑΝΟΝΙΚΑ 8-11 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥ - κα. ΤΣΟΚΑΝΑ
28/02/2019 ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ λόγω κοπής πίττας Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στις 14:00 στο αμφιθέατρο του π. Τμήματος ΣΤΞΕ
27/02/2019 ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Τεχ. & Ποιοτ.. Ελ. Πρόσθετων & Γλυκ. Υλών ΤΜΗΜΑ Ε1
27/02/2019 ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΘΕΩΡΙΑ - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ
25/02/2019 ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ - ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
25/02/2019 ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ κ. ΜΑΝΟΥΡΑ
21/02/2019 ΑΝΑΒΟΛΗ - ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ θεωρια - ΠΕΜΠΤΗ 21/02
21/02/2019 ΕΥΔΑΠ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
21/02/2019 ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΠΗ & ΕΛΑΙΑ Παρασκευή (22-2-19) και ώρα 8-11πμ
19/02/2019 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
19/02/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
19/02/2019 ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
19/02/2019 ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΗΣ - ΤΡΙΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ
19/02/2019 ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΤΗΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18/02/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ - ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
18/02/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ
18/02/2019 ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ - ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ 20/2/2019
18/02/2019 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
18/02/2019 ΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ -
15/02/2019 ΕΓΓΡΑΦΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
15/02/2019 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
15/02/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΚΡΕΑΤΟΣ & ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ
14/02/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ -ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
14/02/2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2/2019
29/01/2019 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΖΥΜΟΥΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
25/01/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Πρακτική Άσκηση ΕΣΠΑ
25/01/2019 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
25/01/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2η Αίτηση Ένταξης Φοιτητή για την Πρακτική Άσκηση ΕΣΠΑ
25/01/2019 2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019
22/01/2019 ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ για το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων
21/01/2019 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019
Σελίδες: 1 | 2 | 3  
 
 

Copyright © 2007 TEI Θεσσαλίας
Created by ItBiz