Αναζήτηση:
 
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
arrow
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
GUNET.gr
ects-ds
Erasmus-DS-ECTS
Diploma Supplement


 
 
Ανακοινώσεις > Αναλυτική προβολή
 
Κατηγορία:
Ανακοινώσεις Πρύτανη TEI

Ημερομηνία:
01/08/2013
Ανακοίνωση:
Διάκριση του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας στο Διαγωνισμό Καινοτομίας Ecotrophelia 2013
Διάκριση του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας
στο Διαγωνισμό Καινοτομίας Ecotrophelia 2013
 
Με επιτυχία στέφθηκε η διπλή συμμετοχή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2013 για τη δημιουργία νέων οικολογικών - καινοτόμων προϊόντων διατροφής στις 29/7/2013.
 
Συνολικά 12 καινοτόμα προϊόντα από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού, με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (μοναδικό από τα ΤΕΙ) να συμμετέχει με 2 ομάδες. Το προϊόν Δια Ελιάς και Αέρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας διακρίθηκε λαμβάνοντας το 3ο βραβείο. Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΤΕΙ ο Διευθυντής του Παραρτήματος Καρδίτσας, Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Καθηγητής και ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, Δρ. Αθ. Μανούρας, Αναπληρωτής Καθηγητής.

Συγκεκριμένα τα προϊόντα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν:
Δια Ελιάς και Αέρος: σαλάμι αέρος χωρίς χημικά πρόσθετα (ασκορβικά, φωσφορικά) και συντηρητικά (νιτρώδη), με προσθήκη πολυφαινολών από ελαιουργικά απόβλητα
Ομάδα φοιτητών: Μάριος Κανδυλάκης, Σέργιος Τουχικιάν, Ευθύμιος Τσιμτσιράκης
Επιστημονική Ομάδα: Δρ. Ιωάννης Γιαβάσης, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Δρ. Κων/νος Πετρωτός, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας
Συνεργαζόμενες Εταιρείες: Τσιανάβας ΑΒΕΕ, Polyhealth A.E
 
Lactomelo: γλύκισμα με βιολογικό γάλα και ρύζι, μέλι σε αντικατάσταση της ζάχαρης και ινουλίνη ως πηγή φυτικών ινών
Ομάδα φοιτητών: Ευαγγελία Αλικάρη, Μάγδα Δεληκωνσταντή, Αικατερίνη Κάμπα, Άρης Μίρον και Θεοδοσία Τάλη.
Επιστημονική Ομάδα: Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Δρ. Ελένη Μαλισσιόβα, Καθηγήτρια Εφαρμογών Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων
Συνεργαζόμενες Εταιρείες: Στεργίου ΑΕΒΕ, Αφοί Αργυράκη ΑΕΒΕ και Dichem Group
 
Συγχαρητήρια στις ομάδες φοιτητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν και που διακρίθηκαν. Θερμές ευχαριστίες στις συνεργαζόμενες εταιρείες για την υποστήριξη υλοποίησης των προϊόντων αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Καρδίτσας για την συνεισφορά της στην μετακίνηση των φοιτητών στην Αθήνα.
 

O Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας
 
Δρ. Παναγιώτης Γούλας 
Καθηγητής
 
 

Συνημμένα αρχεία:
 
 
Γραφείο Διασύνδεσης
Πως θα μας βρείτε

Παρουσίαση σε video mp4 του TEI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ
e-Γραμματεία

facebook twitter
msc
Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών


 



GYM
Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

EAP
Υποστήριξη των ΟΣΣ στο ΤΕΙ Θεσσαλίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

 
 

Copyright © 2007 - 2024 : TEI Θεσσαλίας
Created by ItBiz